У США готують нові санкції проти Росії

Читать на русском
Сенатори в США почали роботу над законопроектом про додаткові санкції проти Росії для забезпечення максимального тиску на «кампанію Кремля проти демократії» в США.

Сенатори в США почали роботу над законопроектом про додаткові санкції проти Росії для забезпечення максимального тиску на «кампанію Кремля проти демократії» в США.

Як пише «Слово і Діло», над документом працюють сенатор-республіканець Ліндсі Грем і демократ Боб Менендес.

Трамп заявив про збереження санкцій проти РосіїАмериканський президент Дональд Трамп під час прес-конференції в Білому домі заявив, що антиросійські санкції залишаться чинними.

За їхніми словами, «всеосяжний законопроект» повинен зміцнити потенціал уряду США з реагування «на дії РФ».

Як зазначено в заяві сенаторів, опублікованій на сайті сенатського комітету у закордонних справах, документ буде переданий на розгляд Сенату в найближчі дні і, як очікується, буде включати санкції проти енергетичного і фінансового сектора, проти російських олігархів і підприємств за участю держкапіталу, санкції проти суверенного боргу РФ, секторальні санкції проти кібергравців у Росії, а також передбачатиме створення Національного центру реагування на «російські загрози».

«Це дозволить гарантувати запровадження обов'язкових санкцій в рамках CAATSA. Також це дозволить запровадити додаткові санкції, щоб забезпечити максимальний тиск на Кремль і його кампанію проти нашої демократії і проти світопорядку, заснованого на правилах», - йдеться в заяві.

Крім того, в документі міститься пункт, який передбачає, що США не зможуть вийти з НАТО без згоди сенату. Сенатори висловили надію, що їх законопроект підтримають колеги як з Демократичної, так і з Республіканської партії.

Раніше повідомлялося, що Росія готує санкції проти України.

Прем'єр Гройсман відреагував на можливе запровадження санкцій Росією.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: