Гройсман відреагував на можливе запровадження санкцій Росією

Читать на русском
Україна не боїться можливих санкцій Росії проти українських фізичних і юридичних осіб, запевнив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Україна не боїться можливих санкцій Росії проти українських фізичних і юридичних осіб.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає Інтерфакс-Україна.

Чому російські санкції підуть Україні на користь?Росія може почати блокувати активи українських фізичних осіб, включаючи політиків, працівників силових відомств і членів уряду. Оцінили ситуацію експерти.

«Стільки шкоди, скільки зробила Росія у відношенні до України, суверенної європейської держави, навіть важко переоцінити. Більше 10 тис. людей вбито, майже 40 тис. людей поранені, 1 млн 700 тис. переселені, так як їх будинки зайняли бойовики. І ще за це вони хочуть вводити санкції?», - сказав він.

Крім того, прем'єр заявив, що Росії не санкції потрібно вводити, а виводити свої війська з України.

«Ми не боїмося ніяких санкцій, ніяких їх рішень. І це наша позиція», - підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, раніше газета Коммерсантъ, посилаючись на джерела в російському Білому домі, повідомила, що уряд РФ розробляє санкції щодо України, які потім затвердить президент Росії Володимир Путін.

Під обмеження мають потрапити кілька сотень фізичних і юридичних осіб, зокрема, великі бізнесмени та київські чиновники. Одним із заходів впливу має стати блокування активів українців у РФ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: