ГПУ завершила розслідування справи Добкіна

Читать на русском
ГПУ завершила досудове розслідування за підозрою народного депутата Михайла Добкіна, який раніше був мером Харкова.

ГПУ завершила досудове розслідування за підозрою народного депутата Михайла Добкіна, який раніше був мером Харкова.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 10 липня, повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган у Facebook.

«Головним слідчим управлінням під процесуальним керівництвом прокурорів ГПУ завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього харківського міського голови Михайла Добкіна», – зазначила прес-секретар.

Крім Добкіна, у скоєнні кримінальних злочинів підозрюють його колишнього заступника- директора Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради та колишнього начальника управління містобудування та архітектури, головного архітектора міста Харкова. Також у справі проходять колишній начальник управління земельних відносин Харківської міської ради й представники обслуговуючого кооперативу та споживчого товариства.

Слідством встановлено, що Добкін із вищезазначеними особами, зловживаючи своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, діючи в інтересах засновників обслуговуючого кооперативу а споживчого товариства, сприяли в пособництві останнім в незаконному заволодінні шахрайським шляхом земельними ділянками на території Харкова.

Таким чином, представники кооперативу та споживчого товариства заволоділи земельними ділянками на території Харкова загальною площею понад 74 га, чим завдали збитків територіальній громаді на загальну суму понад 230 млн грн.

Матеріали слідства надані підозрюваним та їхнім захисникам для ознайомлення.

Зазначимо, що минулого тижня генеральний прокурор Юрій Луценко оголосив про зміну раніше повідомленої підозри Добкіну.

Нагадаємо, в липні 2017 року Верховна Рада підтримала подання ГПУ на затримання Добкіна, після цього йому була вручена підозра.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: