Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Олександр Урбанський

Читать на русском
Урбанський виконав половину своїх обіцянок. До кінця каденції йому потрібно завершити ремонт парку в Рені й забезпечити комп'ютерами всі школи Ренійського району.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Олександр Урбанський (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Урбанський пройшов до Верховної Ради в 2014 році за одномандатним виборчим округом №143 (Ізмаїл, Одеська область) від БПП. Як нардеп він дав 8 обіцянок, з яких 4 виконав (50%), а одну – провалив.

Не впорався нардеп із запевненням, що до кінця 2017 року траса М-15 (Одесса-Рені до кордону з Румунією) буде відремонтована. Багато політиків свого часу обіцяли зробити цю трасу, але безрезультатно. В грудні 2017 року Урбанський повідомив, що дорожні роботи ще тривають біля пгт Суворове. В січні 2018 року в прес-службі Міністерства регіонального розвитку повідомили, що траса Одесса-Рені входить до переліку Програми ремонту доріг на 2018 рік. Планується також збудувати об'їзну дорогу навколо Рені.

Набагато краще нардеп справляється зі своїми обіцянками, що стосуються безпосередньо округу. Коли в селі Лощинівка Одеської області знайшли вбиту 8-річну дівчинку й місцеві жителі, що підозрювали в злочині ромів, які мешкають у селі, пішли трощити їхні будинки, нардеп пообіцяв допомогти посилити місцеву дружину самооборони.

«Ми зробимо все можливе, щоб винні понесли заслужене покарання. Триматиму це на особистому контролі. Ми з фонду «Придунав’я» виділимо допомогу на індивідуальний захист, щоб самооборона могла патрулювати село не «голими руками», а гідно захищати спокій і життя односельців», – заявив народний депутат.

За тиждень він повідомив, що дружина самооборони села отримала засоби, що забезпечують безпеку охоронцям правопорядку, в тому числі бронежилети.

Також Урбанський обіцяв обладнати дитячий ігровий майданчик у селі Плавні, а в підсумку профінансував зі свого фонду встановлення двох ігрових майданчиків. Як і обіцяв нардеп, у 2015 році почався капітальний ремонт вулиці Дзержинського в Ізмаїлі.

Урбанський запевнив, що будівництво поліклініки в Рені, розпочате 20 років тому, відновиться найближчим часом. Про це він повідомив улітку 2015 року. За словами нардепа, до фонду регіонального розвитку поліклініки заклали 15 мільйонів гривень.

«Цієї суми недостатньо, щоб здати об'єкт в експлуатацію, але це великий крок до поставленої мети», – зазначив народний депутат. Через три місяці Урбанський повідомив про початок ремонту в Ренійський поліклініці. На виділені кошти було заплановано відновити будівництво поліклініки та придбати нове медичне обладнання.

До кінця каденції Урбанському потрібно виконати ще три обіцянки, одна з яких не належить до його компетенції. Так, нардеп узявся повністю відновити центральний парк міста Рені. На його офіційному сайті вказується, що на реконструкцію парку виділено 1,2 мільйона гривень. Планується, що на першому етапі приведуть до ладу територію навколо пам'ятника Тарасу Шевченку, оновлять стежки та клуби, змонтують освітлення, проведуть санітарне обрізання дерев та висадження саджанців. На другому – відновлять фонтан, який зараз використовується як клумба. Другий етап триватиме до літа-осені 2018 року.

Крім того, Урбанський пообіцяв, що всі школи Ренійського району Одеської області отримають нові комп'ютери. У вересні 2016 року на сайті благодійного фонду нардепа повідомили, що в школі селища Лиманське в Ренійському районі з'явився новий комп'ютерний клас. Через місяць на сайті «Придунав'я» з'явилась інформація про те, що класи інформатики планують відкрити в селі Новосельське (в грудні 2016 року), в Орловці (в березні 2017 року) та в селі Долинське (в травні 2017 року).

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Хочете обговорити цей матеріал? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: