Названа причина зараження дизентерією в таборі в Донецькій області

Читать на русском
Джерелом зараження дизентерією в Донецької області, яку підтвердили у 60 постраждалих, виявилася співробітниця харчоблоку дитячого табору.

Джерелом зараження дизентерією в Донецької області, яку підтвердили у 60 постраждалих, виявилася співробітниця харчоблоку дитячого табору.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Радіо Свобода».

В Україні перевірять усі дитячі табори після випадків масового отруєнняВ Україні перевірять усі дитячі заклади на предмет дотримання санітарних норм і безпечного харчування.

Як повідомляється, експерти стверджують, що дітей заразили гострою дизентерію Зонне. Це захворювання, на думку спеціалістів, передається тільки від людини до людини.

Найімовірніше, розповідають в лабораторії, працівники їдальні, хворіють дизентерією, брудними руками розкладали їжу дітям.

«Дизентерія дітям дійшла з борщу по-українськи, який був приготований, і з вівсяної каші. Джерелом захворювання стала працівниця харчоблоку, яка була носієм. Тобто, у неї не було клінічних проявів, а збудник у ній був присутній», - повідомила завідувачка відділом епідеміологічних досліджень Донецького обласного лабораторного центру Вікторія Бочко.

Вона зазначила, що зараження також стало можливим через те, що на підприємстві було безліч санітарних порушень.

Нагадаємо, станом на 19 липня ушпиталені до лікувальних закладів Донецької області 94 особи, з них 79 дітей та 15 дорослих.

За попередніми результатами епідрозслідування встановлено, що перший випадок захворювання виник 15 липня у працівника харчоблоку. Наступні випадки захворювання почали реєструватися з 16 та 17 липня серед дітей усіх чотирьох загонів оздоровчого закладу.

Раніше «Слово і Діло» писало, що через отруєння закрили табір на Київщині.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: