САП програла апеляцію з приводу арешту майна голови Окружного адмінсуду Києва

Читать на русском
Антикорупційним прокурорам не вдалося оскаржити відмову райсуду Києва від повторного арешту майна голови ОАСК.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура програла апеляцію на рішення Солом'янського районного суду міста Києва про відмову в повторному арешті майна, вилученого під час обшуків НАБУ в голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка та його колишньої дружини в справі про можливі незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації.

Скаргу антикорупційного прокурора залишила без задоволення колегія суддів Апеляційного суду міста Києва кілька тижнів тому, повідомляє «Слово і Діло».

Як зазначається в рішенні, 4 серпня Галицький райсуд Львова наклав арешт на майно Вовка, серед якого 20 тисяч доларів готівкою і понад 585 грамів металу, схожого на золото. 19 жовтня Апеляційний суд Львівської області скасував арешт і вказав, що при розгляді клопотання про арешт майна слідчим суддею було порушене правило територіальної підсудності, повернувши клопотання прокурору для усунення недоліків протягом 72 годин від моменту отримання цієї постанови.

До того ж 3 листопада прокурором САП Олегом Макаром винесена постанова про повернення тимчасово вилученого при проведенні обшуку в голови ОАСК та його колишньої дружини майна, яке було направлене до НАБУ для виконання. Однак НАБУ не повернуло майно й на початку грудня адвокат колишньої дружини Вовка подав клопотання про повернення його клієнту вилученого, яке було задоволене. На засіданні детектив відзначав, що зазначене майно ще може заарештувати Апеляційний суд Києва за скаргою САП.

Колегія також погодилася з доводами адвоката, що вилучене майно не є здобутим у результаті вчинення злочину. Судді відзначили, що згідно з довідкою Державної фіскальної служби про доходи колишньої дружини Вовка, майно придбане нею сумлінно, підкресливши зміну курсу валют із 1998 до 2017 року. Водночас доводи прокурора САП про те, що зазначені речі можуть бути пов'язані з її колишнім чоловіком, колегія вважає непереконливими, оскільки будь-яких доказів на підтвердження того, що вилучене вищенаведене майно належить саме голові ОАСК, матеріали провадження не містять.

Таким чином, колегія суддів ухвалила рішення відмовити в задоволенні апеляційної скарги прокурора САП. Зазначене рішення не підлягає оскарженню.

Нагадаємо, 23 листопада суд відмовив НАБУ в арешті майна Вовка. 13 грудня суд також відмовився заарештовувати майно голови ОАСК, яке САП оскаржила.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: