Стало відомо, чому Греція заарештувала понад сотню українців

Читать на русском
Грецькі правоохоронні органи затримали понад сотню українських моряків через те, що їх змушували переправляти нелегальних мігрантів до Європи.

Грецькі правоохоронні органи затримали понад сотню українських моряків через те, що їх змушували переправляти нелегальних мігрантів до Європи.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

«Українці заполонили грецькі тюрми. Наших громадян обманним шляхом запрошують працювати на круїзних лайнерах, яхтах, а натомість під примусом сили та загрозою смерті змушують переправляти через море «нелегалів» до Європи. Саме через це сотні українських моряків були затримані грецькими правоохоронними органами», – написала вона.

За її словами, у тюрмах порушують права затриманих: перекладачі, що надаються, не володіють на достатньому рівні українською чи російською мовами, а умови утримання не відповідають мінімальним стандартним правилам поводження з в’язнями.

За інформацією, яка є у Денісової, у тюрмах Греції наразі перебувають 161 українець. З них 112 осіб – за звинуваченням у перевезенні нелегальних мігрантів.

Омбудсмен нагадала, що Україна та Грецька Республіка приєдналися до Конвенції Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми, стаття 26 якої звільняє від покарання, якщо злочин вчинено під примусом.

«З огляду на це, закликаю до співпраці комісара Ради Європи з прав людини Дуню Міятович та сподіваюсь, що разом нам вдасться повернути додому українських громадян», – заявила Денісова.

У червні заступник директора департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич повідомляв, що у Греції перебувають понад 150 громадян України, затриманих або засуджених за перевезення нелегальних мігрантів.

Раніше стало відомо, що в Україні збільшилася кількість незаконних мігрантів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: