Українцям, засудженим в Греції, можуть зменшити термін - МЗС

Читать на русском
Українцям, засудженим у Греції за перевезення нелегальних мігрантів, можуть зменшити термін ув'язнення.

Українцям, засудженим у Греції за перевезення нелегальних мігрантів, можуть зменшити термін ув'язнення.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив заступник директора Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, передає Українська правда.

За інформацією консула, який був присутній на судовому засіданні, адвокат готує апеляцію на рішення суду, який ув'язнив двох українців - Сергія Шваюка та Петра Литвинчука - на 180 років.

Кирилич наголосив, що верхньою межею санкції за таке правопорушення є 25 років.

«Цифри, що є вищими, ніж 25, - морально-пропагандистські або превентивні», - вважає Кирилич.

Аналіз вироку дає підстави вважати, що суд вперше за останні 3 роки застосував найменший коефіцієнт - 6 років за кожного перевезеного нелегального мігранта.

«Є підстави сподіватися, що 6 років за кожного буде зменшено до 5-и, а це означатиме перекваліфікацію статті на 1/5 або 1/3 терміну загального відбуття терміну покарання (т.зв. «філакіси») і - звільнення, можливо, через нетривалий проміжок часу», - зазначив представник МЗС.

Нагадаємо, що суд грецького міста Пірей засудив до 180 років в'язниці музиканта івано-франківського гурту Перкалаба Сергія Шваюка та його друга Петра Литвинчука за звинуваченням у незаконному перевезенні мігрантів.

Грецький адвокат українців Захаріяс Кессес пояснив, що такі великі терміни обумовлені особливостями грецького законодавства. За його словами, крім Сергія і Петра, на яхті були ще 63 нелегальних мігранти.

Нагадаємо, в Україні збільшилася кількість нелегалів.

А Естонія видворила чотирьох українських заробітчан.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: