Макрона німці люблять більше, ніж Меркель?

Читать на русском
Серед опитаних, що висловили недовіру Макрону і Меркель, найбільше прихильників правопопулістської партії Альтернатива для Німеччини.

Згідно з результатами опитування соціологічного інституту Kantar Emnid німці відчувають більше довіри до французького президента Еммануеля Макрона, ніж до канцлера Німеччини Ангели Меркель

Про це пише Deutsche Welle, передає Слово і Діло

Як повідомляється, опитування проводилося з 17 по 19 липня. Було опитано 1011 осіб.

Отже, за даними соціологів Макрону довіряють 55% опитаних німців, не довіряють - 33%. Також, Меркель довіряють 51% співвітчизників, тоді як не довіряють - 45%.

Як з'ясувалося, серед тих, що висловили недовіру Макрону і Меркель, найбільше прихильників правопопулістської партії «Альтернатива для Німеччини».

При цьому, примітно, що 18% німців схильні довіряти президенту Росії Володимиру Путіну. Однак, 75% німців все-таки йому не довіряють.

Чи знаєте ви обіцянки тих, хто збирається йти в президентиПройшовши наш тест, ви зрозумієте, наскільки добре орієнтуєтеся в обіцянках політиків, які зібралися йти на президентські вибори.

Уточнюється, що Путіну найбільше довіряють прихильники «Альтернативи», Партії вільних демократів і Лівих.

Найгірші показники у президента США Дональда Трампа: йому довіряють 5%, а не довіряють 92%. Також, прихильники Партії вільних демократів частіше висловлюють довіру Трампу.

«Слово і Діло» пропонує дізнатися, чи знаєте ви обіцянки тих, хто збирається йти в президенти України.

Топ-20 політиків, яких українці обрали б президентом протягом останніх двох років, - за посиланням.

Хочете обговорити матеріал? Долучайтесь до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: