Рейтинг відповідальності мажоритарників Сумської області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як виконують свої обіцянки народні депутати. Наші аналітики склали рейтинг відповідальності депутатів-мажоритарників Сумської області під час їхнього перебування в складі Верховної Ради VIII скликання.

В області загалом шість мажоритарників і очолює рейтинг Олег Медуниця зі Сум. При цьому, найвідповідальніший нардеп виконав трохи більше половини своїх обіцянок (54%).

Медуниця запевнив, що законопроект про спецконфіскацію обов'язково буде прийнятий, однак урядова ініціатива навіть не пройшла пере читання, оскільки депутати не включили її до порядку денного, а потім провалили голосування за винесення документа на розгляд.

Не зміг Медуниця знайти кошти для встановлення камер цілодобового відеоспостереження в центрі Сум. Але, як і обіцяв нардеп, «Народний Фронт» майже всім складом фракції підтримав законопроект про Антикорупційний суд.

Другий у рейтингу відповідальності – Ігор Молоток, який виконав 45% обіцянок, часто дає запевнення, які не входять до компетенції нардепа. Він провалив своє зобов’язання, що найближчим часом в Шостці на колесі огляду буде змонтований сучасний освітлювальний комплекс з «лазерною гарматою».

«Розглядаємо можливість неподалік колеса огляду встановити фонтан з під світкою. В свою чергу це доповнить новими барвами сучасний освітлювальний комплекс з «лазерною гарматою», який найближчим часом буде змонтовано на колесі огляду», - написав нардеп на своїй сторінці в Facebook. Минулого літа колесо огляду урочисто відкрили, правда без «лазерної гармати» та інших барвистих надмірностей.

Ігор МолотокНародний депутат України
Молоток пообіцяв, що буде відновлено нормальне транспортне сполучення між Ковтуновим та БогданкоюСказано 12 червня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Також Молоток обіцяв відновити нормальне транспортне сполучення між Ковтунове й Богданком. Хоча такі питання вирішуються місцевими органами влади. У Сумській ОДА повідомили, що неодноразово проводили конкурс на визначення перевізника на цьому маршруті, але охочих не знайшлося.

Олександр Сугоняко виконав 43% обіцянок. Правда він був не так вже й щедрий на запевнення. З 13 намірів він провалив тільки два. А ось найближчим часом виборці можуть перевірити, чи справився він з обіцянкою – відкрити свої громадські приймальні у всіх об'єднаних територіальних громадах, які створені на виборчому окрузі.

Всього 40% обіцянок виконав Олександр Деркач. Своє передвиборче запевнення – домогтися повернення надбавок до зарплат вчителям – він провалив, не проголосувавши за реформу освіти, яка передбачає прив'язку зарплати вчителя до мінімальної зарплати. Так, оклад педагога низької кваліфікаційної категорії повинен скласти не менше 3 мінімальних заробітних плат – 9 тисяч 600 грн.

З 12 обіцянок нардепа Лаврика, тільки одна виконана, дві провалено, а решта вже чотири роки перебувають в процесі виконання. Тож не дивно, що його рейтинг становить 8%.

Аутсайдером рейтингу став Бухарєв, який з 20 обіцянок одну виконав та одну провалив. Решта запевнень до кінця каденції ризикують перейти в розряд невиконаних.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми склали рейтинг відповідальності мажоритарників Чернігівської області.

Також ми вивчили, в яких областях мажоритарники краще за всіх виконують свої обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: