Вибори-2019: на якій темі гратимуть політики

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Питання «об’єднання країни» в політичних кампаніях почало використовуватися досить давно. Власне, з 2004 року, коли, зусиллями російських політтехнологів кандидата Януковича тема «поділу країни» на регіони стала домінувати політичному дискурсі.

Таку думку в своєму блозі та на сторінці в Facebook висловив політичний експерт Петро Олещук, передає «Слово і Діло».

Політолог зазначив, що іноді тема об’єднання набувала анекдотичних форм.

Він нагадав історію з рекламними роликами кандидата Литвина, де той «стягував» країну за допомогою мотузок.

«Проте переважно питання «єднання» досить серйозно розглядалося всіма кандидатами на посаду президента та провідними політичними партіями десь років 15», – акцентував експерт.

На його думку, наразі питання «об’єднання» набуває додаткового значення й це обумовлено кількома факторами.

Топ-20 політиків, яких українці обрали би президентом протягом останніх двох роківМи вивчали, як змінювалася електоральна підтримка більш ніж двох десятків політиків, що могли б стати президентом, порівнявши дані 14 досліджень двох соціологічних компаній.

«По-перше, в умовах агресії з боку Росії, що не припиняється й заснована на використанні слабкості українського суспільства та його розколотості, питання «об’єднання України» стає не просто політичним, а геополітичним», – пояснив Олещук.

По-друге, нікуди не зникає проблема деокупації українських територій, що перебувають під контролем ворожих сил, реінтеграції цих територій до українського політичного та правового простору, додав політолог.

За його словами, такі процеси виглядають не дуже реалістично зараз, однак усе одно серйозні політичні сили мають порушувати й вирішувати це питання.

Тому питання «об’єднання країни» зберігає актуальність, уточнив експерт.

«Тож немає нічого дивного, що всі основні й не дуже основні політичні гравці прагнуть засвідчити свою позицію з цього питання. Причому позицій цих уже досить багато. Їх навіть можна систематизувати на основі ключових ідей, які висловлюються основними політичними гравцями для єднання країни», – резюмував Петро Олещук.

Топ-20 політиків, яких українці обрали б президентом протягом останніх двох років, – за посиланням.

Також пропонуємо почитати, в чому повторилася Тимошенко під час презентації «Нового курсу України» та хто з політиків уже давав схожі обіцянки.

«Слово і Діло» пропонує дізнатися, чи знаєте ви обіцянки тих, хто збирається йти в президенти.

Хочете обговорити матеріал? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA..

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: