Рада так і не проголосувала за зняття недоторканності з нардепів, як обіцяв Парубій

Читать на русском
Парубій не виконав обіцянку про те, що перше голосування за законопроекти про зняття недоторканності з народних депутатів відбудеться на восьмій сесії роботи парламенту.

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій провалив обіцянку про те, що перше голосування за законопроекти про зняття недоторканності з народних депутатів відбудеться на восьмій сесії роботи парламенту.

Таку обіцянку він дав 12 квітня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Перше голосування відбудеться на цій сесії. Я вірю, що рішення Конституційного суду з цього питання буде незабаром. Тому ми матимемо можливість і шанс на цій сесії провести перше голосування. Для цього буде достатньо 226 голосів», – запевнив Парубій.

Андрій ПарубійНародний депутат України

Нагадаємо, 7 червня 2018 року Конституційний суд України оприлюднив своє рішення, яким визнав конституційним внесений народними депутатами законопроект про обмеження депутатської недоторканності, а 20 червня таким був визнаний і президентський законопроект.

Однак ВРУ так і не розглянула питання про скасування депутатської недоторканності. Зокрема, Андрій Парубій надіслав законопроекти, які вже були визнані такими, що не суперечать Конституції України, на розгляд відповідного комітету ВРУ, який дійшов висновку, що до законодавчих ініціатив ще можуть бути внесені пропозиції від нардепів. Згідно з регламентом, у такому разі законопроекти знову ставитимуться на голосування й надсилатимуться до КСУ. Таке неухильне дотримання букви регламенту більше схоже на штучне затягування та відтермінування голосування.

Тим не менш обіцянка спікера отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Парубій дав 120 обіцянок, з яких 50 виконав, а 47 – провалив.

Раніше ми писали, що Парубій розповів, коли ВР змінить склад ЦВК.

Також ми повідомляли, що нардепи пішли на літні канікули. Як парламент відпрацював VIII сесію, читайте в нашому матеріалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: