Як вони працюють над своїми деклараціями. Нардеп Вітко

Читать на русском
У Артема Вітка немає автомобіля, квартиру він орендує, зате готівкою зберігає (за даними за 2017 рік) 120 тисяч гривень.
Слово і Діло

За рік до виборів «Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні обранці виконують свої обіцянки, почитати про це ви можете в рубриці «Обіцянки країни чудес». Тепер ми вирішили подивитися неробочий бік життя парламентарів і вивчити їхні декларації. Сьогодні подивимось, як за час депутатства змінилися статки Артема Вітка (фракція Радикальної партії).

Згідно з декларацією за 2014 рік, у Вітка не було ані квартири, ані машини, ані грошових активів. Він вказав лише 96 тисяч 719 гривень зарплати за рік. У той час, як члени його сім'ї володіли двома квартирами (34 кв. м і 64,2 кв. м) й заробили 17,5 тисяч гривень.

Як вони працюють над своїми деклараціями. Нардеп БерезюкВ Олега Березюка, згідно з деклараціями, немає ані нерухомості, ані автомобілів. Він лише орендує номер у готелі.

Наступного року ситуація в депутата трохи покращилася. В декларації він вказав, що орендує квартиру площею 52 кв. м, в іншому праві власності вказав житловий будинок (22 кв. м). Дві квартири, як виявилося, належать його дружині Людмилі Вітко. Заробив Вітко в 2015 році 80 тисяч 729 гривень і 40 тисяч 174 гривні. Немаленькі суми в нього з'явилися готівкою – 900 тисяч гривень і 600 тисяч гривень.

У 2016 році нардеп перестав орендувати квартиру, заробив 146 тисяч 98 гривень, готівкою зберігав 524,7 тисячі гривень. У дружини Вітка готівкою було 100 тисяч гривень.

Минулого року парламентар знову взяв в оренду квартиру, тепер площею 56,5 кв. м. Заробив він за рік 239 тисяч 791 гривню. Крім того, задекларував 120 тисяч гривень і 20 тисяч доларів готівкою. Людмила Вітко, згідно з декларацією, володіє готівкою в розмірі 100 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше ми розбирались, як Артем Вітко виконує обіцянки.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: