Справа комунальних підприємств зі сфери КМДА: суд відмовив у знятті арешту з квартири

Читать на русском
Антикорупційне бюро продовжує досудове розслідування у справі про можливі зловживання КП зі сфери київської мерії.
Солом'янський райсуд Києва

У рамках кримінального провадження про можливе зловживання чиновників комунальних підприємств зі сфери управління Київської міської державної адміністрації суд двічі відмовив у знятті арешту з квартири в житловому комплексі «Паркове місто».

Такі рішення ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва за результатами розгляду клопотання директора ТОВ «Агрофірма «Троянда», повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що в липні рішенням Солом'янського райсуду Києва за клопотанням детектива НАБУ було накладено арешт на квартиру в ЖК «Паркове місто», яка нібито була придбана легально. До того ж, представник агрофірми «Троянда» вважає, що у НАБУ немає доказів, що квартира має якесь доказове значення для кримінального провадження.

Однак суд відмовив у задоволенні клопотання.

Як відомо, в квітні 2016 року низка КП зі сфери управління КМДА перевела гроші на рахунок комунального комерційного унітарного підприємства «Фінансова компанія «Житло-інвест». Згодом отримані гроші та власні кошти ККУП «ФК «Житло-інвест» перерахувало як оплату в сумі понад 445 мільйонів гривень за квартири в Києві двом фірмам, афілійованим між собою особам. Водночас «Житло-інвест» не оформило право власності на цю нерухомість, а деякі квартири були продані до оформлення права власності.

За клопотанням НАБУ було накладено арешт на низку квартир у ЖК «Паркове місто», проте пізніше його зняли для оформлення права власності на них за «Житло-інвест».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: