Гройсман пояснив заборону величезних премій для чиновників

Читать на русском
Володимир Гройсман розповів, чому виступив з ініціативою заборонити високі премії та винагороди в державних компаніях.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розповів, чому виступив з ініціативою заборонити високі премії та винагороди в державних компаніях.

Про це він сказав у інтерв'ю телеканалу «112 Україна», пише «Слово і Діло».

Премії для «Нафтогазу»: чи законно виписано винагороду за виграш у СтокгольміЮристи не виключають, що якщо спроби Газпрому оскаржити рішення суду увінчаються успіхом, тоді частину вже призначеної премії співробітники «Нафтогазу» не отримають.

«Є світова практика, що ми маємо платити нормальну, гідну заробітну плату, ринкову, для тих компаній, державних, у різних секторах. Але вона не може бути захмарною, «надприродною», я б так сказав. Вчора ми ухвалили рішення без фінансових планів заборонити виплати будь-яких таких додаткових винагород. Тому що іноді суми цих винагород просто шалені, тому ми це заборонили», – заявив прем'єр.

За словами Гройсмана, рішення про заборону не ухвалювалося раніше, оскільки не було прецедентів із високими преміями.

«Вважаю, що це для багатьох буде дуже серйозним сигналом про те, що потрібно працювати в державних компаніях не лише для того, щоб максимально вилучати зарплати. Вибачте, на одному підприємстві керівник отримує 30 тисяч гривень, а його робітник – 3,5 тисячі гривень. Це неприйнятно. Потрібен природний розумний баланс, але потрібно захищати інтереси в тому числі працівників цих підприємств. Тому це рішення ухвалили зараз, щоб на майбутнє його врегулювати, зробити його абсолютно сучасним», – зазначив Гройсман.

Нагадаємо, Кабінет міністрів вирішив заборонити виплати бонусів та винагород у компаніях, власником яких є держава.

Раніше Гройсман виступив проти виплати премій на 46,3 мільйона доларів топ-керівникам НАК «Нафтогаз» за перемогу в Стокгольмському арбітражі.

Як писало «Слово і Діло», під час впровадження реформи державної служби Кабмін змінив принцип нарахування премій і зарплат чиновникам.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: