Гройсман наказав скасувати премії та бонуси в держкомпаніях

Читать на русском
Кабінет міністрів на засіданні в середу, 18 липня, ухвалив рішення про заборону виплат бонусів і винагород у державних компаніях.

Кабінет міністрів на засіданні в середу, 18 липня, ухвалив рішення про заборону виплат бонусів і винагород у державних компаніях.

Про це пише «Слово і Діло».

Премії для «Нафтогазу»: чи законно виписано винагороду за виграш у СтокгольміЮристи не виключають, що якщо спроби Газпрому оскаржити рішення суду увінчаються успіхом, тоді частину вже призначеної премії співробітники «Нафтогазу» не отримають.

«Я пропоную ... заборонити виплати бонусів і винагород у державних компаніях України. Я вважаю, що зарплати, премії мають бути гідними ... Але щодо жадібності, надмірності, я такого підтримати не можу», – сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Він доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі підготувати це рішення протягом трьох днів, визначивши «стелю» додаткових виплат.

Раніше стало відомо, що минулого року члени правління «Нафтогазу» отримали винагороду 127,7 млн ​​грн. Таким чином, за рік сума винагороди зросла у два з половиною рази. Зокрема, голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв отримав винагороду 47,1 млн грн.

Нагадаємо, в рамках реформи державної служби Кабмін змінив принцип нарахування премій і зарплат чиновникам.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: