Демократи пропонують заслухати перекладача Трампа про особисту зустріч із Путіним

Читать на русском
Американські сенатори від Демократичної партії хочуть заслухати офіційного перекладача з боку США, що був присутній на зустрічі Трамп-Путін.

Сенатор від Демократичної партії Сполучених Штаті Америки Джані Шахін виступила з ініціативою викликати на слухання в Конгресі офіційного перекладача з боку США, який був присутній на зустрічі тет-а-тет президента США Дональда Трампа і лідера Росії Володимира Путіна в Гельсінкі.

Про це вона заявила в своєму акаунті в Twitter, повідомляє «Слово і Діло».

«Я закликаю провести слухання з перекладачем, який був присутній з боку США під час зустрічі президента Трампа з Путіним, щоб дізнатися, що вони обговорювали в приватному порядку. Цей перекладач може допомогти визначити, чим президент США поділився або що пообіцяв Путіну від імені нашої країни», – заявила Шахін.

Її ініціативу підтримали однопартійці в американському Конгресі, пише «Укрінформ». Зокрема, лідер демократів у Сенаті Чак Шумер запропонував «негайно» провести слухання взагалі з усіма високопоставленими членами делегації, які були присутні на зустрічі президентів США і Росії.

«Дуже важливо, щоб наші республіканські колеги приєдналися до нас, вимагаючи свідчень (на слуханнях – ред.) команди з питань національної безпеки президента, яка перебувала в Гельсінкі, і ми повинні це зробити негайно», – підкреслив Шумер.

Він також заявив, що виправдовування Трампа щодо його заяви про недовіру американській розвідці на догоду Путіну, озвучені президентом через 24 години – це дуже пізно, і вони були зроблені «не в тому місці».

Нагадаємо, Трамп заявив про збереження санкцій проти Росії.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: