Маккейн назвав «трагічною помилкою» зустріч Путіна і Трампа

Читать на русском
Американський сенатор республіканець Джон Маккейн назвав трагічною помилкою зустріч президентів Росії і США Володимира Путіна і Дональда Трампа в Гельсінкі 16 липня.

Американський сенатор республіканець Джон Маккейн назвав «трагічною помилкою» зустріч президентів Росії і США Володимира Путіна і Дональда Трампа в Гельсінкі 16 липня.

Заява американського політика опублікована на його сайті, пише «Слово і Діло».

Трамп привітав Путіна з «одним із найкращих» чемпіонатів світуПрезидент США Дональд Трамп привітав президента РФ Володимира Путіна з проведенням «одного з найкращих» чемпіонатів світу з футболу.
  «Сьогоднішня прес-конференція в Гельсінкі була одним з найганебніших виступів американського президента на пам'яті людей», - заявив сенатор. На його думку, американський лідер продемонстрував «нездатність і небажання чинити опір» Путіну.

У Гельсінкі голову Білого дому супроводжували «компетентні і патріотично налаштовані радники», але президент допустив «хворобливі і незрозумілі прорахунки і капітуляції», зазначив Маккейн.

Зустріч Володимира Путіна і Дональда Трампа в Гельсінкі тривала 3 години 50 хвилин, лідери провели відкриті переговори, а також поспілкувалися тет-а-тет. Вони обговорили тему взаємин двох країн: економічне співробітництво, так зване «втручання Росії» в американські вибори в 2016 році і ситуацію навколо розвитку елементів протиракетної оборони США.

Також порушувалися питання міжнародного порядку: врегулювання сирійського конфлікту, питання виконання домовленостей щодо ліквідації ракет середньої і малої дальності, дотримання договору про нерозповсюдження ядерної зброї, тема виходу США з ядерної угоди по Ірану, транзит російського газу через Україну та інші теми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: