Україна вимагає роз'яснень у США щодо переговорів Путіна й Трампа

Читать на русском
Київ звернувся до Вашингтона за роз'ясненнями щодо переговорів американського лідера Дональда Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним

Київ звернувся до Вашингтона за роз'ясненнями щодо переговорів американського лідера Дональда Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним про можливі нові пропозиції щодо врегулювання ситуації на сході України.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 18 липня, повідомляє «Інтерфакс» із посиланням на джерело в дипломатичних колах.

Трамп і Путін провели зустріч у Гельсінкі: що пишуть у соцмережахДональд Трамп і Володимир Путін провели переговори в Гельсінкі. Слово і Діло зібрало, що про підсумки зустрічі думають у соцмережах.
  За словами джерела, Україна запропонувала США офіційно підтвердити або спростувати слова російського президента, який заявив на прес-конференції в Гельсінкі, що під час переговорів із Трампом обговорювалися «нові пропозиції щодо врегулювання ситуації» на Донбасі.

«Ми говорили щодо України. Там є деякі ідеї нові щодо способів врегулювання кризи на південному сході країни. Домовилися опрацювати це поки на експертному рівні», – заявляв на підсумковій прес-конференції Путін після переговорів.

Зустріч Володимира Путіна та Дональда Трампа в Гельсінкі тривала 3 години 50 хвилин, лідери провели відкриті переговори, а також поспілкувалися тет-а-тет. Вони обговорили тему відносин двох країн: економічне співробітництво, втручання Росії в американські вибори в 2016 році та ситуацію навколо розвитку елементів протиракетної оборони США.

Також порушувалися питання міжнародного порядку: врегулювання сирійського конфлікту, питання виконання домовленостей щодо ліквідації ракет середньої й малої дальності, дотримання договору про нерозповсюдження ядерної зброї, тема виходу США з ядерної угоди щодо Ірану, транзит російського газу через Україну та інші теми.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: