Путін і Трамп обговорили російське втручання у вибори президента США

Читать на русском
Тема так званого втручання Москви у вибори президента США стала однією з центральних в переговорах російського і американського президентів - Володимира Путіна і Дональда Трампа.

Тема так званого втручання Москви у вибори президента США стала однією з центральних в переговорах російського і американського президентів - Володимира Путіна і Дональда Трампа.   Путін під час прес-конференції підкреслив, що американські чиновники, звинувачуючи Росію, повинні спиратися не на інтереси політичних сил, а на факти, яких, як виявилося, немає, повідомляє «Слово і Діло».

Трамп привітав Путіна з «одним із найкращих» чемпіонатів світуПрезидент США Дональд Трамп привітав президента РФ Володимира Путіна з проведенням «одного з найкращих» чемпіонатів світу з футболу.

У свою чергу, Трамп назвав розслідування про ймовірне втручання Росії у вибори президента, лихом для США. Він зазначив, що воно зробило негативний вплив на ставлення двох найбільших ядерних держав світу.

Американський президент ще раз підкреслив, що ніякої змови між ним і Росією не було.

«Я не знав президента, і мені ні з ким було укладати змову», - резюмував Трамп.

Зустріч Володимира Путіна і Дональда Трампа в Гельсінкі тривала 3 години 50 хвилин, лідери провели відкриті переговори, а також поспілкувалися тет-а-тет. Вони обговорили тему взаємин двох країн: економічне співробітництво, так зване «втручання Росії» в американські вибори в 2016 році і ситуацію навколо розвитку елементів протиракетної оборони США.

Також порушувалися питання міжнародного порядку: врегулювання сирійського конфлікту, питання виконання домовленостей щодо ліквідації ракет середньої і малої дальності, дотримання договору про нерозповсюдження ядерної зброї, тема виходу США з ядерної угоди по Ірану, транзит російського газу через Україну та інші теми.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: