НАБУ перевіряє отримання дочкою командувача НГУ джипа та квартири

Читать на русском
В Антикорупційному бюро вирішили перевірити, як родичка командувача Нацгвардією отримала автомобіль і житло.

У рамках розслідування кримінального провадження про можливу розтрату посадовими особами Національної гвардії України понад 100 мільйонів гривень при обміні квартир у центрі Києва на квартири на околиці міста детективи НАБУ перевіряють дані про отримання дочкою командувача НГУ Юрія Аллерова джипа та квартири.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Дело».

Як відомо, детективи НАБУ почали розслідування за фактом нібито незаконного рішення командувача Нацгвардією Аллерова обміняти 50 квартир площею понад 4 тис. кв. м і 30 паркомісць у житловому комплексі «Аристократ» на Печерську на 65 квартир у житловому комплексі «Оберіг», розташованому в декількох кілометрах від станції метро «Червоний хутір», які мали відійти військовим. За попередніми підрахунками, за такого обміні НГУ втратила понад 100 млн грн.

Також журналісти встановили, що після ухвалення такого рішення Аллеровим його дочка Катерина Пустиннікова отримала у власність квартиру загальною площею 76 кв. м у ЖК «Нікітська Слобода», девелопером та інвестором якого є ТОВ «Укрбуд Девелопмент», що також будує ЖК «Аристократ». Цю квартиру Пустиннікова отримала на підставі договору про участь у Фонді фінансування будівництва. Крім того, вона отримала автомобіль марки Jeep Grand Cherokee 2015 року випуску на підставі договору з ПАТ «Українська автомобільна корпорація».

У зв'язку з цим детективи просили суд надати доступ до документів ПрАТ «Українська автомобільна корпорація», а саме інформації про зазначений договор, на основі якого дочка командувача НГУ отримала у власність автомобіль. Суддя задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ почало перевіряти командувача Нацгвардією.

Раніше Бюро порушило виробництво про зловживання в аеропорту «Київ».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: