Українець Винник отримав високу посаду в армії Канади

Читать на русском
Заступником начальника Штабу оборони Канади призначений етнічний українець, генерал-лейтенант Пол (Павло) Винник.

Заступником начальника Штабу оборони Канади призначений етнічний українець, генерал-лейтенант Пол (Павло) Винник.

Як пише «Слово і Діло», відповідне призначення офіційно підтвердили в Міністерстві оборони Канади.

Яку зброю Україна може отримати від Канади та чи допоможе це ЗСУ?Загальна вартість озброєнь, які депутати Консервативної партії Канади запропонували віддати Україні, становить $9,5 млн. Про військову допомогу Канади, міркували експерти.

До підвищення генерал Винник протягом двох років командував Сухопутними військами Канади, до цього очолював військову розвідку країни. За останні роки він кілька разів відвідував Україну, побувавши, зокрема, в селі Поздимир Львівської області, звідки родом його предки.

За освітою він військовий інженер, служить у ЗС Канади з 1981 року. У 2009 році Винник брав участь у війні в Афганістані в складі багатонаціонального командування безпеки як помічник командувача, відповідального за формування афганського Міністерства оборони та Національної армії.

Призначення Винника заступником начальника Штабу оборони є найвищим досягненням українських канадців у Збройних силах Канади. Він також є єдиним українцем, який командував Сухопутними військами. Водночас щонайменше троє етнічних українців отримували найстарше генеральське звання в канадських ВПС.

Нагадаємо, в Міністерстві оборони заявили, що найближчим часом в Україну надійде чергова американська військова допомога.

Також повідомлялося, що в Канаді стартували навчання НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: