Полторак анонсував нову військову допомогу від США

Читать на русском
У Міністерстві оборони заявили, що найближчим часом до України надійде чергова американська військова допомога.
Степан Полторак

Сполучені Штати Америки найближчим часом мають намір надати Україні військову техніку та обладнання на 100 мільйонів доларів.

Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив міністр оборони Степан Полторак, повідомляє «Слово і Діло».

«Міністр оборони США після ухвалення закону «Про національну безпеку», після аналізу, який вони провели, після реформування Збройних сил, оголосив, що найближчим часом США нададуть допомогу Україні для зміцнення обороноздатності Збройних сил, для поставки озброєння, техніки, обладнання на 100 млн доларів», – заявив Полторак.

До того ж, за його словами, НАТО готове розглядати питання не тільки допомоги Україні, а й прискорення вступу України до Альянсу. Також Полторак анонсував візит міністра оборони Великобританії, який відбудеться в жовтні. Як зазначив міністр, під час цього візиту теж буде вирішене питання з постачанням обладнання для української армії.

«Міністр оборони Великобританії буде з візитом у жовтні, і ми розглянемо питання поставки обладнання для Збройних сил України. Зараз відпрацьовується, що саме вони будуть постачати нам», - сказав Полторак.

Крім того, глава Міноборони повідомив, що найближчим часом будуть сформовані і підписані кілька договорів з Канадою на поставку озброєння Україні.

Нагадаємо, Полторак заявив, що ООС необхідно використовувати кращий досвід АТО.

Згідно моніторингу «Слова і Діла», міністр оборони Полторак загалом дав 80 обіцянок, із яких 32 виконав, а 18 – провалив.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: