У Канаді стартували навчання НАТО

Читать на русском
У канадській провінції Альберта розпочалися навчання НАТО з відпрацювання радіаційного, хімічного і біологічного захисту (РХБЗ).

У канадській провінції Альберта розпочалися навчання НАТО з відпрацювання радіаційного, хімічного і біологічного захисту (РХБЗ).

Про це повідомляється в заяві міністерства національної оборони Канади, пише «Слово і Діло».

Навчання під назвою Precise Response-2018 пройдуть з 9 по 27 липня. В ході маневрів буде відпрацьовуватися реагування на можливі наслідки використання зброї масового знищення, серед якого хімічні, ядерні, біологічні, радіоактивні і вибухонебезпечні речовини.

«Навчання Precise Response є хорошою можливістю для країн-учасниць перевірити свої навички і підвищити процес взаємодії в умовах близьких до реальних. Вони дозволять учасникам набути необхідного досвіду для ефективного реагування на внутрішні та міжнародні загрози, пов'язані з необхідністю застосування РХБЗ», - наводить ТАСС заяву канадського міноборони.

Число військових і техніки, задіяних в навчаннях, не уточнюється. Також не повідомляється військовослужбовці яких країн альянсу візьмуть участь в маневрах.

У 2017 році в Precise Response взяли участь понад 350 військових з 11 країн НАТО.

26 червня повідомлялося, що в країнах Прибалтики почалися навчання ВПС НАТО і держав-партнерів альянсу.

Нагадаємо, в Україні стартують навчання Sea Breeze 2018.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: