НАБУ перевіряє начальника департаменту ДСНС за фактами збагачення

Читать на русском
Керівника одного з департаментів Держслужби з НС перевіряють детективи Антикорупційного бюро.
Олександр Щербаченко

Детективи Національного антикорупційного бюро перевіряють начальника Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександра Щербаченка за фактами можливих незаконного збагачення, декларування недостовірної інформації та зловживання службовим становищем.

Про це йдеться в рішенні судді Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що, за версією детективів, Щербаченко завдяки своїй посаді сприяє господарській діяльності ТОВ «Дозор» і ТОВ «Дозор Сервіс», які мають ліцензію на виконання робіт і надання послуг у сфері пожежної безпеки. У Бюро наголошують, що завдяки допомозі Щербаченка зазначені компанії втричі збільшили кількість об'єктів пожежного спостереження, а за це він отримує відповідні доходи, в тому числі неправомірну вигоду.

Власником зазначених компаній, за інформацією слідства, є Олег Кукало. Крім того, він також є фактичним власником інших компаній, які також надають послуги у сфері пожежної безпеки: ТОВ «Центр технічної безпеки», ПП «Центр технічної безпеки», ПП «Септик», ТОВ «Септик ЛТД» та ТОВ «Дефендінг текнолоджі Україна».

У Бюро додають, що дочка чиновника ДСНС Тетяна Щербаченко користується автомобілем Mercedes-Benz GLE-Class 250d 4MATIC, який не зазначений у декларації її батька. Цей автомобіль належить ТОВ ЦТБ. Інша фірма Кукала, ПП ЦТБ, у вересні 2016 року здійснила оплату авіаквитків Київ-Париж-Сан-Хосе-Париж-Київ на ім'я Щербаченка та його дружини на суму майже 76 тисяч гривень. Одночасно зазначеним підприємством також була здійснена оплата аналогічного авіаквитка на ім'я Кукала.

Також слідство встановило, що Щербаченко та його дружина користуються абонентськими номерами мобільних телефонів, що оформлені на фізичних осіб, які мають безпосередній стосунок до зазначених вище підприємств. Також ці фізособи сплачують користування мобільним зв'язком за цими телефонами.

28 лютого детективи НАБУ провели обшук за місцем фактичного проживання начальника департаменту ДСНС. Під час проведення обшуку вилучені документи зі зразками почерку Щербаченка, дозвіл на відшукання та вилучення яких був прямо наданий ухвалою слідчого судді. Також Бюро вилучило низку інших речей, на які просили накласти арешт.

Суд лише частково задовольнив клопотання й наклав арешт на три мобільні телефони iPhone 7 Plus, Huawei Honor і Samsung Galaxy Ace 2 GT-I8160, а також на карту пам'яті.

За інформацією журналістів Bihus.info, у дворі приватного будинку сім'ї Щербаченків був виявлений білий Range Rover, номери якого раніше належали автомобілю Mercedes уже згаданого Кукала. Також журналісти зафіксували, як до будинку начальника департаменту ДСНС під'їхало авто, записане на матір Кукала, яке забрало дочку чиновника Тетяну.

Крім того, завдяки Youtube-каналу сина Щербаченка журналісти з'ясували, що 2017 рік їх сім'я зустріла в фешенебельному готелі Flamingo Beach Resort на Коста-Риці. Орієнтовна вартість поїздки становила 4,5 тисячі доларів при його річному доході у 9 тисяч доларів. Також із Instagram Тетяни Щербаченко журналісти дізналися, що сім'я працівника ДСНС із 2008 року відпочивала в Арабських Еміратах, Таїланді, Німеччині та Єгипті.

Нагадаємо, журналіст «Слова і Діла» дізнався деталі справи НАБУ про збагачення першого заступника голови СБУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: