Автобуси з українцями застрягли на виїзді з Білорусі

Читать на русском
У білоруському міжнародному автодорожньому пункті пропуску Нова Гута утворилася черга на виїзд в Україну

У білоруському міжнародному автодорожньому пункті пропуску Нова Гута утворилася черга на виїзд в Україну з автобусів з клієнтами туристичних фірм.

Про це повідомляє БЕЛТА з посиланням на офіційного представника Державного прикордонного комітету Білорусі Антона Бичковського, пише Слово і Діло

Відомо, що починаючи з полудня 14 липня, туристичні групи масово прибувають до цього пункту пропуску по 5-6 автобусів одночасно. З 14.00 оформлення на виїзд доводиться очікувати приблизно 20 рейсовим автобусам.

Зазначається, що в найближчих пунктах пропуску, здатних приймати автобуси, черг не спостерігається.

Для українських туроператорів готують нові правилаМіністр інфраструктури Володимир Омелян заявив про посилення відповідальності туроператорів перед відпочиваючими

За словами Бичковського, це говорить про недостатньо ефективне планування маршрутів з боку туроператорів. Туристичні компанії не враховують рекомендації Держприкордонкомітету про рівномірний розподіл автомобільних перевезень груп туристів, що прямують як на відпочинок, так і повертаються в країну.

Повідомляється, що контрольні органи вживають всіх необхідних заходів для прискорення перетину державного кордону Білорусі.

"Задіяні всі робочі місця з залученням резервів. Прикордонний контроль займає не більше 10 хвилин на один такий транспортний засіб при нормативі 15 хвилин. З 14.00 до 18.00 оформлено 22 туристичних автобуси", – зазначив представник білоруського Держприкордонкомітету.

За його словами, пропускна здатність Нової Гути становить 4 автобуси на годину, і за такої кількості транспортних засобів час очікування може досягати до 6 годин.

Як відомо, українські туристи застрягли в Туреччині.

Тим часом, готують нові правила для туроператорів

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: