Для українських туроператорів готують нові правила

Читать на русском
Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив про посилення відповідальності туроператорів перед відпочиваючими

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що туристичні компанії зобов'яжуть мати страховий фонд в € 500 тис., щоб вони могли компенсувати відпочиваючим можливі незручності.

Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода, передає Сллово і Діло

«Ми з Мінекономіки прописуємо нові правила, які будуть передбачати страховий фонд. Якщо ти - туроператор, умовно, у тебе в фонді має бути € 500 тис. Якщо ж ти - турагент, то € 20 тис., щоб була відповідальність», - пояснив він.

Він підкреслив, що зараз українські мандрівники не захищені від свавілля туристичних компаній.

«У чинному правовому полі будь-який туроператор може бути пірамідою, коли збере гроші з людей, а завтра скаже, що «ви знаєте, у мене не вийшло», - зазначив міністр.

Як відомо, в червні-липні українські туристи через збої в роботі туроператорів не могли вилетіти з аеропортів Албанії, Грузії, Єгипту, Тунісу, Туреччини та інших курортних країн.

Також, в кінці червня близько 300 українських туристів застрягли в аеропорту Монастир і не могли вилетіти з Тунісу додому: за їхнім твердженням, авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel в особі приймаючої компанії Insight Holidays не виконували своїх зобов'язань по поверненню громадян в Україну.

Нагадаємо, Володимир Омелян пообіцяв, що в Генеральну прокуратуру буде направлено звернення в зв'язку з можливим шахрайством туроператора «Oasis Travel».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: