У Туреччині застрягли півтисячі українських туристів

Читать на русском
Чотири рейси з 543 українцями на борту не змогли вчасно вилетіти з Туреччини в Україну. Це сталося через непорозуміння між авіаперевізником і туроператором.

Чотири рейси з 543 українцями на борту не змогли вчасно вилетіти з Туреччини в Україну.

Чому українські туристи застрягли в аеропортах і що робити?Кілька сотень українських туристів досі не можуть вчасно повернутися в Україну з Тунісу, Албанії, Єгипту, Туреччини та інших країн або ж відправитися в довгоочікувану відпустку.

Про це в середу, 11 липня, пише УНІАН з посиланням на начальника консульського управління забезпечення МЗС України Василя Кирилича, передає «Слово і Діло».

За його словами, це сталося через непорозуміння між авіаперевізником і туроператором.

«Консул України виїхав на місце в Анталії для забезпечення комунікації відповідальних сторін з пасажирами - громадянами України - з метою якнайшвидшого повернення українців додому. Але консул не має повноважень зобов'язати сторони конфлікту врегулювати ситуацію. Вирішити це питання можуть і повинні сторони, які брали на себе зобов'язання надати пакет гідних туристичних послуг громадянам України», - сказав дипломат.

Раніше повідомлялося, що в аеропорту турецької Анталії з вечора 10 липня очікують свого рейсу в Україну 170 туристів, серед яких 30 дітей.

Також відзначимо, в київському аеропорту знову застрягли туристи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: