НАБУ отримало доступ до телефону цивільної дружини заступника глави АП

Читать на русском
В Антикорупційному бюро хочуть перевірити дзвінки цивільної дружини заступника керівника АП Олексія Філатова.
Олексій Філатов

У рамках розслідування кримінального провадження про можливе збагаченні заступника глави Адміністрації президента України Олексія Філатова детективи НАБУ отримали доступ до телефону його цивільної дружини Анни Бабич.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

За словами детективів, у рамках розслідування перевіряються факти того, що Філатов у період 2014-2018 років отримав у власність активи в значному розмірі, законність походження яких не підтверджено доказами, і можливо передав їх своїй сестрі та цивільній дружині.

Зазначається, що Філатов не вніс до декларації свою цивільну дружину Анну Бабич, їхню спільну дитину, а також її майно загальною вартістю 6,51 мільйона гривень. У Бюро вказали, що Бабич є співзасновницею ТОВ «Екво» (розмір статутного внеску 205 440 грн), власником автомобіля Porsche Macan 2016 року випуску і має дві квартири в Києві.

Також, за даними системи «Аркан», зафіксовано 57 фактів спільного перетину державного кордону України Філатовим і Бабич у різних напрямках у період з 2012 по 2018 рік, в тому числі двічі протягом 2017 року і п'ять разів у 2018 році.

Також детективами був допитаний один зі свідків у цій справі, який розповів про зняття заступником глави АП з депозитного рахунку Альфа-Банку його сестри 803,8 тисяч доларів на підставі відповідної судової ухвали. У НАБУ припускають, що це могли бути гроші самого Філатова.

За інформацією двох громадських організацій, Філатов проживає разом із цивільною дружиною та їх спільною дитиною за місцем проживання заступника голови АП. Зазначена інформація долучена до справи. Крім того, згідно з реєстром шлюбів, Філатов дійсно записаний батьком зазначеного дитини, а Анна Бабич – матір'ю.

У зв'язку із цим, детективи вирішили підтвердити або спростувати факт спільного проживання Філатова з Бабич, отримавши доступ до мобільного номеру цивільної дружини заступника глави АП. Вказаний доступ надасть інформацію про місце перебування Бабич за період з липня 2014 року до 2018 року під час телефонних дзвінків, SMS-листування, виходу в інтернет тощо. Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ порушило кримінальне провадження про можливе незаконне збагачення Філатова.

Раніше адвокат заявила, що бюро не відкрило справу про можливу брехні в декларації заступника голови АП.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: