Не союзник і не ворог: ким є Путін для Трампа та чого чекати від зустрічі

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Відповідь Трампа, що він не вважає Путіна своїм ворогом чи другом, виглядає доволі логічною.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, оцінюючи зустріч керівництва РФ та США й заяву Трампа, який назвав Путіна суперником.

«Вороги воюють, застосовують щодо один одного зброю, інші засоби. Друзі, як правило, укладають спільні угоди й узгоджено діють за якимось із напрямків. Суперники ж борються за сфери впливу. В цій ситуації, коли монополярний світ перестає бути монополярним, а стає навіть не біполярним, а поліполярним, це нормально. Адже є три суперники зараз – Вашингтон, Москва та Пекін. Від їхньої взаємодії залежить багато чого в світі», – зазначив Бондаренко.

Зараз є три суперники, три гегемони, й відповідно, є держави, які займають позиції союзників тих чи інших, а є держави-статисти, підкреслив він.

«Трамп вважає Путіна рівним собі й це об’єктивна реальність. Було б великою помилкою так не вважати», – додав політолог.

«Велика угода»: чи готовий Трамп здати Україну ПутінуЗдача України президенту РФ Володимиру Путіну може вилитися для Дональда Трампа в політичну катастрофу.

На його думку, наразі головною перспективою цієї зустрічі з Путіним, скоріш за все, буде те, що вони домовляться домовлятися.

За словами експерта, навряд чи будуть вирішені всі проблеми чи підпишуть якісь доленосні рішення.

Однак якщо, образно кажучи, на п’ятій хвилині вони не припинять своє спілкування й не розійдуться, а зможуть нормально поговорити, це вже буде непогано, вважає експерт.

Політолог припустив, що лідери держав намітять точки дотику, якісь напрямки співпраці між США та РФ.

«Буде добре, якщо досягнуть якогось порозуміння хоча б у кількох глобальних темах, а це наразі тихоокеанське співробітництво, перегони озброєнь, Іран, Близький Схід і лише п’ята тема – Україна. Якщо хоча б щодо однідї з цих тем буде намічений якийсь прогрес та рух, спільне бачення, це вже буде позитивом», – резюмував Кость Бондаренко.

Нагадаємо, 16 липня в Гельсінкі відбудеться зустріч між президентами США та Росії.

Детальніше про переговори – в авторському матеріалі «Велика угода. Чи готовий Трамп здати Україну Путіну».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: