Столтенберг привітав зустріч Путіна з Трампом

Читать на русском
Генсекретар НАТО Йенс Столтенберг підтримав зустріч президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна.

Генсекретар НАТО Йенс Столтенберг підтримав зустріч президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна.

Про це він сказав на прес-конференції перед самітом, пише «Слово і Діло».

Зустріч у Гельсінкі: яка мета Трампа та «надзавдання» Путіна16 липня в Гельсінкі відбудеться зустріч Дональда Трампа з Володимиром Путіним. Про те, що важливо для України, та які цілі в лідерів країн, міркували експерти.

«Я вітаю зустріч Трампа і Путіна, це повністю відповідає політиці НАТО. НАТО вірить в те, що називається «подвійний підхід», де поєднуються оборонні питання і діалог. Нам треба бути сильними, твердими, передбачливими, союзники НАТО вклали більше в оборону, в надійність наших сил, і ми показуємо, що у нас є результат в оборонній системі, і це найкраща платформа для політичного діалогу», - сказав Столтенберг.

Генсекретар НАТО назвав Росію союзником і підкреслив важливість діалогу з нею.

«Ми не хочемо нової «холодної війни», не хочемо гонки озброєнь. Росія наш союзник, вона залишиться і нікуди не зникне. Нам потрібен діалог із Росією на різних рівнях, щоб забезпечити кращі відносини. Але якщо у нас кращих відносин не буде, з нею важливо спілкуватися, щоб уникнути ризиків непорозуміння, помилок, інцидентів, підвищення напруги на наших кордонах. Завдяки діалогу ризик цього знижується», - підкреслив Столтенберг.

Він наголошує на важливості переговорів Трампа і Путіна саме в цей час для зменшення напруги між країнами.

«Кілька лідерів НАТО зустрічалися з президентом Путіним. НАТО протягом двох років не проводив Ради НАТО-Росія, таких зустрічей було 7, це була платформа для прямого діалогу Росії і НАТО. Тому я думаю, що це абсолютно нормально, що Трамп зустрінеться з Путіним. Я впевнений, що ця зустріч важлива, тому що важливий діалог під час періоду високої напруги. Нам треба знизити напругу, і ми вітаємо це, але важливо, щоб НАТО залишився об'єднаним. І я вітаю факт, що ми зможемо обговорити з президентом Трампом перед тим, як він зустрінеться з президентом Путіним», - підсумував Столтенберг.

Як повідомлялося, Трамп і Путін зустрінуться в Гельсінкі в понеділок, 16 липня. Під час їхнього візиту в Гельсінкі заплановано декілька демонстрацій. Одна з акцій, заявлені теми якої - охорона навколишнього середовища, світ, права людини і демократія, - намічена на неділю, коли в місто повинен прибути Трамп.

Також нагадаємо, що Порошенко і Столтенберг готують важливу заяву.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: