Рада підтримала створення реєстру зниклих безвісти

Читать на русском
В Україні створять реєстр зниклих безвісти. За проект закону про правовий статус зниклих безвісти в другому читанні та в цілому проголосували 238 депутатів.

В Україні створять реєстр зниклих безвісти. За проект закону про правовий статус зниклих безвісти в другому читанні та в цілому проголосували 238 депутатів на засіданні в четвер, 12 липня.

Як пише «Слово і Діло», крім реєстру, буде створена комісія з питань зниклих безвісти за особливих обставин. Комісію створять як дорадчий орган при Кабміні для координації дій із пошуку зниклих під час бойових дій або стихійних лих.

До складу комісії увійдуть представники правоохоронних органів, Міністерства у справах окупованих територій, Міжнародного комітету Червоного хреста.

Також передбачено, що статус зниклої безвісти людина отримує з моменту подачі заяви про її зникнення або за рішенням суду. В цій ситуації родичі або інші особи не зможуть звернутися до суду, щоб зниклого безвісти визнали померлим. Пошуки зниклого безвісти не припиняються, поки не знайдуть його чи місце його поховання.

Члени сім'ї зниклого безвісти отримують право на соціальний захист, наприклад, на пенсію в разі втрати годувальника. Якщо іноземець або людина без громадянства зникла на території України, вона отримує статус зниклої безвісти за умови, що перебувала на території України законно.

Раніше в ОБСЄ підрахували кількість мирних жителів, загиблих на Донбасі.

30 квітня 2018 року офіційно завершилася АТО під керівництвом Служби безпеки України. Тепер на Донбасі проходить операція Об'єднаних сил під командуванням військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: