Оприлюднено текст Закону «Про національну безпеку»

Читать на русском
Новий Закон України «Про національну безпеку» був оприлюднений в газеті «Голос України» в суботу 7 липня.

Новий Закон України «Про національну безпеку» був оприлюднений в газеті «Голос України» в суботу 7 липня.

Закон набуває чинності на наступний день після оприлюднення - тобто з неділі 8 липня, пише «Слово і Діло».

Закон про нацбезпеку: як усе починалось і що залишилося в таємниці?Верховна Рада України сьогодні, 21 червня, схвалила закон про національну безпеку. Про те, як писався документ і що вийшло, розповіли експерти.

Закон визначив основні принципи української національної безпеки, а також основні цілі політики, покликані забезпечити суспільству і кожному окремому громадянинові захист від загроз.

Крім того, текст закону визначає і розмежовує повноваження різних держорганів у сфері безпеки і оборони, а також створює базу для інтеграції органів державної влади і держструктур, що працюють в сфері безпеки, з силами безпеки і оборони. Закон визначає систему командування, координації та контролю сил безпеки і сил оборони, і вводить в якості основного принципу планування всеосяжний підхід, який гарантує дотримання демократії і громадський контроль над органами сфери національної безпеки.

Фундаментальними інтересами України закон називає інтеграцію в європейський простір (політичне, економічне, правове і простір безпеки), вступ до Євросоюзу, членство в НАТО і розвиток рівноправних взаємин із іншими країнами світу.

Нагадаємо, 5 липня президент підписав закон про нацбезпеку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: