На Донбасі сотні людей зникли безвісти

Читать на русском
Перша заступниця голови Верховної Ради України Ірина Геращенко розповіла про проблему з пошуком зниклих безвісти на Донбасі, де на цю мить такими вважаються понад 300 осіб.

На Донбасі зараз понад 300 осіб вважаються зниклими безвісти.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявила перша заступниця голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, повідомляє в четвер, 10 травня, прес-служба парламенту.

Зокрема, вона розповіла про низку питань гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи (ТКГ), які залишаються заблокованими, зокрема запровадження тристороннього механізму пошуку зниклих безвісти на Донбасі за участю Червоного Хреста. При цьому політик повідомила, що зараз більш ніж 300 осіб вважаються зниклими безвісти.

Також представниця гуманітарної підгрупи ТКГ зазначила, що ініціатива української сторони про передачу в рамках гуманітарної підгрупи 23 громадян РФ, засуджених за злочини проти територіальної цілісності України, для звільнення політв'язнів Кремля досі залишається без відповіді.

Геращенко також констатувала, що представники міжнародних гуманітарних місій, у тому числі й МКЧХ, не можуть відвідати незаконно утримуваних українців ані на тимчасово окупованих територіях України, ані в Росії. За таких умов, за її словами, до заручників і політв'язнів Кремля продовжують застосовувати тортури.

Раніше Геращенко розповіла про новий обмін ув'язнених українців.

Також вона озвучувала іншу кількість зниклих безвісти на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: