В Україну не хотіли пропускати журналіста телеканалу «Дождь»

Читать на русском

Прикордонна служба України відмовила кореспонденту російського телеканалу «Дождь» Олексію Коростельову в перетині кордону.

Прикордонна служба України відмовила кореспонденту російського телеканалу «Дождь» Олексію Коростельову в перетині кордону.

Про це сам журналіст повідомив на своїй сторінці в Facebook і оприлюднив фотокопію документа, пише «Слово і Діло».

Коростельов стверджує, що їхав на тренінг журналістських розслідувань, який організовує консорціум OPEN Media Hub (спільний проект Євросоюзу і Thomson Foundation).

Вранці 2 липня під час проходження паспортного контролю в київському аеропорту «Бориспіль» йому повідомили про необхідність пройти співбесіду. Після розмови у журналіста забрали паспорт, а через чотири години співробітник прикордонної служби передав Коростельову документ про відмову в перетині кордону. На думку українських прикордонників, росіянин не підтвердив мету поїздки в Україну та наявність достатньої кількості коштів, - із розрахунку 50 доларів на кожен день перебування в країні.

У документі сказано, що Коростельов не має запрошення від організаторів тренінгу. Кореспондент же запевняє, що має запрошення, а всі витрати взяли на себе організатори заходу.

Журналісту пообіцяли надати квиток на рейс до Кишинева, звідки він прилетів до Києва. Тренінг OPEN Media Hub відбудеться в Києві з 2 по 6 липня. У ньому беруть участь журналісти з України, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії та Молдови.

За словами Коростельова, проблеми під час перетину кордону виникли тільки у нього.

Пізніше журналіста все-таки пропустили до Києва.

«Після 10 годин гулянь по аеропорту і купи листів і публікацій, мене впустили до Києва», - написав Коростельов на своїй сторінці в Фейсбуці на додаток до свого посту про те, що його не пускають в Україну.

Раніше прикордонники не пустили в Україну російського телеведучого Євгена Примакова.

Також в РФ заявили, що Сущенко не був журналістом при в'їзді на територію країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: