НАБУ вивчить рух коштів на рахунку дружини нардепа Мороко

Читать на русском
В Антикорупційному бюро отримали доступ до рахунків дружини члена українського парламенту від ОБ.
Юрій Мороко

У рамках розслідування кримінального провадження про можливе декларування недостовірної інформації та незаконного збагачення народного депутата від фракції «Опозиційного блоку» Юрія Мороко детективи НАБУ отримали доступ до банківських рахунків його дружини.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи зазначають, що Мороко у виправленій декларації за 2015 рік вказав загальну суму грошових активів у розмірі 1,12 млн грн, а за 2016 рік – 12,69 млн грн. Різниця між 2016 і 2015 роком становить близько 11,57 млн ​​грн. У дружини нардепа Тетяни Мороко в 2015 році було задекларовано грошових активів на загальну суму 3,46 млн грн, а в 2016-му – 40,56 млн грн. Відповідно, різниця між двома деклараціями становить близько 37,1 млн грн.

На думку детективів НАБУ, зазначені розміри активів не відповідають рівню доходів Мороко та його дружини за 2015-2016 роки й можуть свідчити про можливе набуття нардепом у власність грошових активів у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджена доказами.

Так у Бюро вказують, що у 2015 році загальний розмір доходів політика становив 910,5 тис. грн, а дружини – майже 1,8 млн грн, які були отримані у вигляді процентів від вкладу в ПриватБанку. Наступного року Мороко заробив майже 1,15 млн грн, а його дружина – 2,04 млн грн, що не відповідає задекларованим грошовим активам.

Детективи також встановили, що дружина політика зберігає частину своїх коштів у Райффайзен Банку Аваль. У зв'язку з цим у Бюро просили суд надати доступ до інформації на рахунках дружини нардепа, в тому числі виписки про рух коштів. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ розпочало розслідувати можливе збагачення нардепа від «Опоблоку».

Крім того, слід зазначити, що відповідно до моніторингу «Слова і Діла», Мороко дав 24 обіцянки, з яких лише 1 виконав, а 10 – провалив.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: