«Укроборонпром» не віддаватиме борги Росії: як голосували депутати

Читать на русском
Верховна Рада підтримала законопроект, який дозволяє державному концерну Укроборонпром не віддавати борги країні-агресору.

Верховна Рада підтримала в другому читанні та в цілому законопроект №6697, який дозволяє державному концерну «Укроборонпром» не віддавати борги країні-агресору.

За це рішення проголосували 244 нардепи, пише «Слово і Діло».

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов заявив, що в кожній області буде створена бригада територіальної оборониСказано 26 червня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

За словами секретаря парламентського комітету з питань безпеки та оборони Івана Вінника, закон необхідно було ухвалити, оскільки Росія активізувала роботу з блокування роботи та банкрутства українського оборонного підприємства.

«Саме тому пропонується на особливий період, період здійснення агресії РФ проти України, й, можливо, на період відновлення репарацій тощо, заборонити країні-агресору стягувати чи то заборгованість з підприємств «Укроборонпрома», чи то витребувати застави, які були зареєстровані як забезпечення відповідних боргових зобов'язань», – сказав Вінник.

Він додав, що оскільки саме Росія порушила юридичні норми, то Україна може відступити від своїх зобов'язань щодо виконання рішень судів.

Наредеп запевнив, що якщо не заборонити Росії стягувати борги з підприємств «Укроборонпрому», то військово-промисловий комплекс в Україні зупиниться, що буде на користь країни-агресора.

Нагадаємо, російська агресія на сході України почалася в 2014 році.

Раніше в ОБСЄ підрахували кількість мирних жителів, загиблих на Донбасі.

30 квітня 2018 року офіційно завершилася АТО під керівництвом Служби безпеки України. Тепер на Донбасі проходить операція Об'єднаних сил під командуванням військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: