У Міноборони озвучили основну версію вибуху на Рівненському полігоні

Читать на русском
У Міністерстві оборони стверджують, що міномет Молот вибухнув на полігоні в Рівненській області внаслідок подвійного заряджання.

У Міністерстві оборони стверджують, що міномет «Молот» вибухнув на полігоні в Рівненській області внаслідок подвійного заряджання.

Про це заявив заступник міністра оборони Ігор Павловський на засіданні комітету з нацбезпеки і оборони, передає «Слово і Діло».

Український «Молот»: у чому причина вибухів мінометів на полігонахПід час занять із бойової підготовки в Рівненській області стався розрив ствола міномету Молот. У ситуації розбирались експерти.

«Скоріш за все, трагічний випадок стався в зв'язку з подвійним заряджанням міномета під час проведення стрільб. При цьому всі акти технічного стану перед початком стрільби свідчать про те, що міномет на початок виконання завдань, вся зброя, була в справному стані», – заявив Павловський.

Він нагадав, що напередодні був проведений експеримент, під час якого виконали всі дії, що й під час інциденту.

«Під час подвійного заряджання міномета, наслідки руйнування ствола міномету були такі самі, як у п'ятницю при подвійному заряджанні міномета. При цьому ми підірвали ще одну міну, щоб переконатися, чи дійсно це було під час подвійного заряджання, чи несправне заряджання однією міною. Ми отримали той самий результат, який мали раніше під час проведення слідчих експериментів, коли несанкціоновано міна підривалася через пошкоджений підривник у стволі міномета. Ми підірвали паралельно також міномет В11 за тією ж методикою. І отримали той самий результат», – розповів він.

«Усі використані під час експерименту міномети передали Інституту судових експертиз для проведення перевірки», – пояснив представник оборонного відомства.

Раніше медики розповіли про стан постраждалих військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: