Вибух міномета на полігоні: слідчі розглядають три версії

Читать на русском
Після проведення слідчого експерименту на Рівненському полігоні, прокуратура розглядає три версії вибуху міномета «Молот».

Після проведення слідчого експерименту на Рівненському полігоні, прокуратура розглядає три версії вибуху міномета «Молот», у результаті якого загинули троє військовослужбовців, а дев'ять отримали поранення.

Про це повідомив військовий прокурор Рівненського гарнізону Юрій Табака, передає «Слово і Діло».

Вибух міномета «Молот»: що сталося й хто відповідальнийНа військовому полігоні в Рівненській області під час навчань розірвався міномет. Загинули чотири людини. Більше про трагедію знають експерти.

За словами Табака, під час експерименту слідчі провели два підриву - з одним снарядом і з двома. Після підриву все осколки зібрали і направили на експертизу для порівняння з тими, що були зібрані слідчими 6 липня.

Слідчі розглядають три версії вибуху міномета.

«Перша версія - це людський фактор - подвійна зарядка міномета, друга - неналежний стан міномета «Молот» і ще у нас третя версія сьогодні з'явилася - це неналежний стан міни, яка заряджалася», - сказав Табака.

Журналістів не допустили до обстановки і обставин події з метою безпеки. На території полігону знаходилися тільки слідчі, експерти науково-дослідного інститу судових експертиз та фахівці Міністерства оборони.

Раніше медики розповіли про стан постраждалих військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: