В Україну повернулися всі туристи, які застрягли в Тунісі

Читать на русском
Усі 994 туристи, які перебували в Тунісі й чекали на повернення в Україну, станом на вівторок, 3 липня, прилетіли додому.

Усі 994 туристи, які перебували в Тунісі й чекали на повернення в Україну, станом на вівторок, 3 липня, прилетіли додому.

Як пише «Слово і Діло», про це пише «Українська правда» з посиланням на заступника директора Департаменту консульської служби МЗС України Василя Кирилича.

Як отримати компенсацію за затримку авіарейсуКомпенсація за затримку авіарейсу може складати від 300 до 700 доларів за одну особу. Ми розбиралися, які документи знадобляться, для отримання відшкодування.

Так, станом на 11:43 за київським часом було завершене відправлення українських туристів на батьківщину.

«Загалом авіакомпанії Fun Air і Anda Air на замовлення Bravo Airways 30 червня, 2 і 3 липня здійснили 6 авіарейсів, які забезпечили повернення 994 наших співвітчизників в Україну», – сказав він.

За словами Кирилича, протягом усього періоду відправлення українських туристів із ними в готелях та аеропорту міста Монастір перебував консул посольства й почесний консул України в місті Сус. Цю інформацію підтвердив і міністр інфраструктури Володимир Омелян.

«Ми забезпечили повернення всіх українських громадян із Тунісу, з Албанії, з інших держав, криза подолана, питання вирішене», – сказав він.

Раніше повідомлялося, що українські туристи, які через скасування авіарейсів добу не могли вилетіти з аеропорту Тирани, повернулися додому.

Нагадаємо, 29 червня стало відомо, що сотні українських туристів кілька діб перебувають в аеропорту Монастір і не можуть вилетіти з Тунісу додому.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про подолання кризи з авіаперевезеннями, що спричинила масові затримки рейсів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: