Українські туристи застрягли в аеропорту Пальма-де-Майорка

Читать на русском
З Пальма-де-Майорки не можуть вилетіти додому близько 160 українських туристів. Вони вже другий день знаходяться в аеропорту.

З Пальма-де-Майорки не можуть вилетіти додому близько 160 українських туристів. Вони вже другий день знаходяться в аеропорту.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 2 червня, повідомляє Укрінформ.

З аеропорту «Київ» не можуть вилетіти майже півсотні туристівУ понеділок, 2 липня, в міжнародному аеропорту Київ затримують рейси до турецьких міст Анталії та Даламана.

Про відкладений рейс повідомив один із застряглих в аеропорту туристів. Він розповів, що тур організований через оператора JoinUP. А виліт повинен бути через авіакомпанію Yanair.

«Рейс вильоту був призначений на 01.07 на 17:40, було перенесення рейсу, про яке нам повідомили і був організований трансфер. Потім наш турагент повідомив, що рейс знову переноситься», - зазначив він.

За його словами, близько 160 осіб, серед яких є діти, знаходяться в аеропорту з 5 ранку, не маючи інформації, коли буде проведений виліт в Україну.

«Точної інформації щодо вильоту немає, їжі і води нам ніхто не дає», - підкреслив турист.

Він також додав, що приходили представники аеропорту, які повідомили, що «потрібно ще почекати, інформацію з'ясовують».

У прес-службі туроператора JoinUP журналістам пояснили затримку з вильотом туристів з Пальма-де-Майорки технічною несправністю літака компанії Yanair, який повинен був 2-го липня відвезти туристів з України на відпочинок у Пальма-де-Майорку і повернутися з тими українськими туристами, які зараз на островах.

«Ми прийняли рішення, що рейс з України ми скасовуємо, тому що ми не розуміємо, коли він відбудеться і чи відбудеться, а для туристів, які перебувають у Пальма-де-Майорці, ми зараз дуже оперативно і всіма силами шукаємо готель, де вони проведуть цю ніч, і завтра з ранку ми зробимо вивізний рейс», - розповіла представник прес-служби JoinUP Катерина Резніченко.

Вона також додала, що поки туристи, дійсно, знаходяться в аеропорту, оскільки розпал сезону, і готель знайти складно.

З аеропорту «Київ» не можуть вилетіти майже півсотні туристівУ понеділок, 2 липня, в міжнародному аеропорту Київ затримують рейси до турецьких міст Анталії та Даламана.

У той же час, Резніченко підкреслила, що вивізний рейс з Пальма-де-Майорки теж, швидше за все, буде здійснений авіакомпанією Yanair не раніше завтрашнього ранку, але точного часу поки немає.

Журналісти також намагалися отримати коментарі Міністерства закордонних справ і авіакомпанії Yanair про ситуації, що склалася, але зв'язатися з ними поки не вдалося.

Нагадаємо, декількома днями раніше з Тунісу кілька діб не могли вилетіти додому близько 300 українських туристів. Пасажири стверджували, що авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel, в особі приймаючої компанії Insight Holidays не виконують своїх зобов'язань щодо повернення громадян України додому.

Як повідомлялося, міністр інфраструктури Володимир Омелян у вівторок, 2 липня, проведе нараду з представниками українських туроператорів і авіакомпаній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: