У НАБУ назвали причину повернення в Україну топ-менеджера «Трейд Коммодіті»

Читать на русском
В Антикорупційному бюро повідомили, що один із підозрюваних у справі паливних схем у Міноборони повернувся через проблеми з документами.
Володимир Гарькавий

Комерційний директор ТОВ «Трейд Коммодіті» Володимир Гарькавий, який нібито добровільно повернувся в Україну і прийшов до НАБУ, насправді покинув Європу через недійсний закордонний паспорт.

Про це розповіли в прес-службі відомства, повідомляє «Слово і Діло».

«За даними слідства, цей учасник злочину (Гарькавий – ред.), достовірно знаючи, що є підозрюваним, свідомо не повертався на територію України. Проте 13 червня 2018 року сплив термін дії його паспорта громадянина України для виїзду за кордон, що унеможливлювало подальше перебування на території країн Європейського Союзу, тому 9 липня 2018 року він змушений був повернутися в Україну. Причому державний кордон ця особа перетнула на підставі свідоцтва на повернення в Україну», – зазначили в Бюро.

За інформацією правоохоронців, наразі Гарькавий перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. До того ж, детективами до суду подано клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Як стверджує адвокат затриманого, засідання з обрання запобіжного заходу призначили на сьогодні, на 10:00 в Солом'янському районному суді міста Києва за адресою Шутова, 1.

Нагадаємо, суд повернув заступнику міністра оборони закордонний паспорт.

Раніше НАБУ завершило розслідування справи паливних схем у Міноборони.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: