Угорщина заблокувала засідання комісії Україна-НАТО

Читать на русском
Угорщина послідовно блокує зустрічі представників НАТО і України на вищому рівні через українськц освітню реформу.

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила про скасування проведення комісії Україна-НАТО на найвищому рівні в рамках саміту НАТО в Брюсселі 11-12 липня через блокування Угорщиною.

Особливий статус угорської мови в Україні: поступитися Будапешту цього разу?Будапешт вимагає особливого статусу для угорської мови в Україні. Чи варто йти на поступки, розбирались експерти.

Про це політики повідомила агентству «Інферфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

«На жаль, засідання комісії Україна-НАТО на рівні глав держав і урядів не буде проведене під час засідання саміту», – сказала вона.

За її словами, засідання комісії Україна-НАТО на високому рівні в найближчому майбутньому провести не вдасться. Климпуш-Цинцадзе додала, що в рамках саміту в Брюсселі пройде засідання Україна-Грузія-НАТО, на якому обговорюватиметься проблема протидії загрозам.

Угорщина послідовно блокує зустрічі представників НАТО та України на вищому рівні через українську освітню реформу. На думку Будапешта, новий закон про освіту обмежує права закарпатських угорців щодо вивчення рідної мови.

Будапешт заявив, що блокуватиме євроатлантичні та євроінтеграційні прагнення Києва до усунення «проблемних», на його думку, положень освітнього закону.

Раніше стало відомо, що Україна братиме участь у липневому саміті НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: