Трамп розкритикував країни НАТО

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп розкритикував країни НАТО за недостатнє фінансування Альянсу. Сполучені Штати витрачають на НАТО набагато більше, ніж будь-яка інша країна.

Президент США Дональд Трамп розкритикував країни НАТО за недостатнє фінансування Альянсу.

Зустріч у Гельсінкі: яка мета Трампа та «надзавдання» Путіна16 липня в Гельсінкі відбудеться зустріч Дональда Трампа з Володимиром Путіним. Про те, що важливо для України, та які цілі в лідерів країн, міркували експерти.

Трамп зазначив, що США вносять в НАТО суму рівну 4% ВВП, в той час як Німеччина вносить тільки 1% ВВП, передає «Слово і Діло», з посиланням на повідомлення Трампа у себе в Twitter.

«Сполучені Штати витрачають на НАТО набагато більше, ніж будь-яка інша країна. Це несправедливо, і це неприйнятно. Хоча ці країни збільшують свої внески, з тих пір як я приступив до роботи, вони повинні робити набагато більше», - написав Трамп.

Раніше повідомлялося, що на саміті НАТО в Уельсі, країни Альянсу підписалися під зобов'язанням витрачати 2% ВВП на оборону, припинити скорочення витрат на оборону, поступово підвищувати військові бюджети. Для досягнення цієї мети було встановлено термін у 10 років.

Нагадаємо також, Трамп запідозрив Китай в спробі підірвати угоду США з КНДР.

Відзначимо, Трамп назвав термін краху двох провідних газет США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: