Масове отруєння дітей у таборі: 12 постраждалих

Читать на русском
У дитячому оздоровчому таборі санаторного типу Славутич у Київській області отруїлися 12 дітей, одна дитина перебуває в комі.

У дитячому оздоровчому таборі санаторного типу «Славутич» у Київській області отруїлися 12 дітей, одна дитина перебуває в комі.

Масові отруєння школярів: як захистити дітей та що робити із системою безпеки?21 травня в Миколаєві в школі розпилили невідому речовину, в результаті чого були евакуйовані близько 400 учнів. Сьогодні, 22 травня, в школі Харкова розпилили перцевий спрей. Про ситуацію та систему безпеки шкіл міркували експерти.

Як повідомили в Департаменті охорони здоров'я Київської обласної державної адміністрації, діти прибули в табір 29 червня, вони мали готуватися до змагань, пише «Слово і Діло».

2 липня дітям стало зле, у всіх спостерігався розлад шлунково-кишкового тракту. 11 осіб помістили до медичного ізолятора табору. Станом на вівторок, 3 липня, ізольованими залишаються сім дітей.

Одна 8-річна дівчинка була екстрено доправлена ​​до районної лікарні, її організм був сильно зневоднений, і дитина впала в кому. Дівчинку перевели в реанімацію, її стан медики оцінюють як важкий. Вирішується питання про її транспортування до київської лікарні «Охматдит».

Відзначається, що загалом в оздоровчому таборі було 200 дітей. Фахівці Держспоживслужби взяли проби їжі, яку вживали в таборі, в постраждалих дітей взяли посіви.

На місце інциденту прибули представники прокуратури та поліції, однак директор табору дозволив почати роботу комісії з епідрозслідування лише після прибуття двох адвокатів.

Раніше стало відомо, що на поминках у Хмельницькій області сталося масове отруєння.

Також нагадаємо, в Луганській області дитина померла від отруєння грибами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: