Отруєння дітей у таборі: порушили кримінальне провадження

Читать на русском
Прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом масового отруєння дітей у дитячому таборі Славутич у в Переяслав-Хмельницькому районі.

Прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом масового отруєння дітей в дитячому таборі «Славутич» у Переяслав-Хмельницькому районі.

Масові отруєння школярів: як захистити дітей та що робити із системою безпеки?21 травня в Миколаєві в школі розпилили невідому речовину, в результаті чого були евакуйовані близько 400 учнів. Сьогодні, 22 травня, в школі Харкова розпилили перцевий спрей. Про ситуацію та систему безпеки шкіл міркували експерти.

Слідство розслідує отруєння по ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України, пише «Слово і Діло».

За даними прокуратури, постраждалі діти є вихованцями спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з художньої гімнастики Школа Дерюгіних. 11 дітей скаржилися на розлад травлення, слабкість і головний біль. Ще одну 8-річну дівчинку у важкому стані госпіталізували в реанімацію.

У прокуратурі додали, що стосовно табору «Славутич» відкрито декілька справ про повернення майна в державну власність. За даними слідства, компанія-орендар незаконно провела його реконструкцію і безпідставно оформила право власності на дитячий табір.

За даними ЗМІ, табір «Славутич» належить цивільній дружині екс-президента України Віктора Януковича Любові Полєжай.

Раніше стало відомо, що на поминках у Хмельницькій області сталося масове отруєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: