Динаміка міграції в Україні: де живе найбільше переселенців

Читать на русском

Кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні склала 1 мільйон 515 тисяч 128 осіб, а станом на липень кількість зареєстрованих переселенців збільшилася більш ніж на 5 тисяч осіб. «Слово і Діло» відстежило динаміку змін у міграції населення з окупованих територій України минулого місяця.

Істотно більше зареєстрованих переселенців стало в Києві – на 1,7 тисячі осіб та Київській області – на тисячу осіб. Ще 795 ВПО зареєструвалися в Луганській області, 713 осіб – в Одеській області. Менше зареєстрованих переселенців стало на заході України, а також у Черкаській, Кіровоградській і Сумській областях.

Суд заборонив перевірку переселенців за місцем реєстраціїВнутрішньо переміщені особи більше не повинні проходити перевірки. Київський апеляційний адміністративний суд скасував відповідні нормативні акти Кабміну.

Загалом, більшість внутрішньо переміщених осіб і досі мешкають у Донецькій і Луганській областях – 552,1 тисячі та 294,3 тисячі осіб відповідно. Майже 127 тисяч осіб обрали Харківську область, столицю – близько 165 тисяч. У західну частину країни переселенці, як і раніше, не поспішають їхати: у Львівській області їх зараз майже 11 тисяч, а в Тернопільській – трохи більш ніж 2 тисячі.

За минулий місяць внутрішньо переміщеним особам виплатили понад 234 мільйони гривень допомоги для покриття витрат на проживання та оплату житлово-комунальних послуг. Для порівняння в червні минулого року ця сума склала 229,5 мільйонів гривень. За виплатами лідирує Донецька область – 59,4 мільйона гривень, Харківська – 23,7 мільйона гривень, Київ – 31 мільйон гривень. Найменше на переселенців витратили в Тернопільській області – лише 800 тисяч гривень.

Детальніше – на інфографіках.

Нагадаємо, Верховна Рада запровадила податкову знижку для переселенців, які офіційно оплачують оренду житла й не отримують компенсацію від держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: