Україна просить ПАРЄ допомогти переселенцям

Читать на русском
Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко закликала міжнародних партнерів активізувати допомогу внутрішньо переміщеним особам.

Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко закликала міжнародних партнерів активізувати допомогу внутрішньо переміщеним особам.

Як пише «Слово і Діло», про це вона заявила на сесії ПАРЄ в середу, 25 квітня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Динаміка міграції в Україні: які області обирають переселенціВ Україні зафіксовано майже 1,5 мільйона переселенців. Більшість із них живуть у Донецькій і Луганській областях.

«Під час обговорення резолюції «Гуманітарні потреби і права внутрішньо переміщених осіб в Європі» звернула увагу колег по Асамблеї на непросту ситуацію з переселенцями в Україні», - зазначила Геращенко.

За її словами, найбільшими проблемами для цих людей залишається проблема житла і роботи, реінтеграція в інших регіонах.

«Український бюджет не має грошей на довготривалі програми фінансування соціального житла, тому закликаємо наших партнерів активізувати допомогу ВПЛ саме за ключовими напрямами: перекваліфікація, створення нових робочих місць і соціальне житло», - написала вона на сторінці у Фейсбуці після свого виступу.

Геращенко нагадала, що внаслідок російської війни на Донбасі і в Криму в Україні нараховується понад 1,7 млн ​​переселенців. Однак, за її словами, Україна не створила Євросоюзу міграційних проблем.

Вона також поінформувала ПАРЄ, що в рамках засідань робочих груп у складі Тристоронньої контактної групи в Мінську українська сторона піднімає проблему переселенців і наполягає на тому, що вони повинні брати участь у майбутніх місцевих виборах на Донбасі, «після демобілізації і деокупації від російських військ, техніки, найманців цього регіону».

Нагадаємо, Україна отримає від Німеччини 9 мільйонів євро на житло для переселенців.

Як повідомлялося, в Україні станом на 16 квітня зареєстровано майже 1,5 млн переселенців.

В Україні зросла кількість переселенцівСтаном на 16 квітня в Україні взяли на облік 1 221 089 сімей вимушених переселенців із Криму та Донбасу. Це дані Мінсоцполітики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: