Розгляд справи Холодницького продовжили на місяць

Читать на русском
Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія Генпрокуратури продовжила розгляд дисциплінарної справи відносно Холодницького.

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія Генпрокуратури продовжила на один місяць розгляд дисциплінарної справи відносно керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як пише «Слово і Діло», про це Назар Холодницький повідомив у коментарі «Укрінформу».

Записи Холодницького не можуть бути використані правоохоронцями як доказиНа думку юристів, поки що голові САП не загрожує кримінальне переслідування, оскільки записи, зроблені в його кабінеті, не свідчать про якийсь злочин.

«Наскільки я знаю, то розгляд скарги продовжили ще на місяць. Я так розумію, комісія чомусь не може впоратись за два місяці, які відведені законом, тому розгляд продовжений ще. Чому? Питайте у комісії!», – сказав він.

Керівник САП додав, що зробив усе, аби ніхто не зміг говорити про його тиск на комісію.

«Я чекаю засідання, а коли буде оголошена дата, я буду першим, хто прийде, і дам всі пояснення, які я вже надав у письмовому вигляді. Я доведу, що те оповідання, яке називається дисциплінарною скаргою, є нічим іншим як казкою», – зазначив Холодницький.

Раніше генпрокурор і директор НАБУ направили до КДКП скарги на керівника САП про вчинення ним дисциплінарних порушень, у яких просять звільнити Холодницького з посади.

Наскільки вагомий компромат на Холодницького та що може йому загрожувати?НАБУ оприлюднило фрагменти розсекречених матеріалів негласних слідчих дій, проведених у робочому кабінеті керівника САП Назара Холодницького.

Після розподілу дисциплінарна справа потрапила до члена КДКП Олександра Ковальчука, який до обрання на цю посаду у 2017 році працював заступником декана юридичного факультету Університету ім. Т.Г. Шевченка.

У березні САП виявила пристрої для прослуховування в кабінеті керівника відомства Холодницького. Зазначалося, що прослуховування вела Генпрокуратура спільно з НАБУ. Пізніше генпрокурор заявив, що ГПУ разом з НАБУ проводять розслідування стосовно Холодницького.

Холодницький заявив, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: