МОЗ створює Нацраду з громадського здоров'я

Читать на русском
В Україні мають намір створити Національну раду з питань громадського здоров'я. Її завдання – відстоювати інтереси громадського здоров'я в усіх сферах державної політики.

В Україні мають намір створити Національну раду з питань громадського здоров'я. Ії завдання – відстоювати інтереси громадського здоров'я в усіх сферах державної політики.

Про це в понеділок, 9 липня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МОЗ.

Відзначається, що новий орган виконуватиме консультативні функції при Кабінеті міністрів. Створення такого органу передбачене законопроектом «Про систему громадського здоров'я», представленим відомством на громадське обговорення.

Передбачається, що повноваження прийняття рішень надаються органам місцевої влади, що, на думку авторів законопроекту, дозволить оперативно вирішувати питання. Крім того, передбачений принцип регіональної екстериторіальності – в кожній області функціонуватиме регіональний центр громадського здоров'я, який займатиметься питаннями збереження здоров'я населення, проведення епідеміологічного нагляду, профілактикою хвороб і здійснюватиме заходи боротьби з епідеміями.

Окремо буде врегульована діяльність Національного та регіональних центрів громадського здоров'я.

Крім того, частка фінансування держпрограм громадського здоров'я та заходів боротьби з епідеміями складатиме не менш ніж 5% усіх витрат на охорону здоров'я.

Раніше в МОЗ підрахували, скільки українців вживає наркотики.

Також з'ясувалося, скільки доз вакцини від кору для дорослих замовили в МОЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: